Francisco van Jole krijgt belangrijke prijs!

Jippie! Het internetgeweten van Nederland, de scherprechter van de online community, de twitterende Francisco van Jole, is door een Braziliaans mediagezelschap naar Rio de Janeiro gevlogen om te worden gehuldigd! De Is Dat Eigenlijk Wel Zo-figuur heeft, voor vele Nederlanders compleet onverwacht, de belangrijkste Braziliaanse mediaprijs in de wacht weten te slepen, en dat moet natuurlijk feestelijk worden aangekleed! Een fles champagne zal Francisco’s bezit worden na de uitreiking en de huldiging, en een privé-carnavalstoet met lekker Braziliaanse wijven ligt voor de Rotterdammer in het verschiet!

Maar hoe is het eigenlijk zo ver gekomen? Hoe heeft Van Jole zich in het reusachtige Brazilië op weten te werken tot de top van het mediawezen? HaaiKoe belt met Braziliaans mediaexpert én juryvoorzitter Jorge Melendes de Peiros Gauchos, een grote en bekende mediaman, afkomstig uit het Braziliaanse Rio de Janeiro. Van het prille begin tot het lange eind vertelt Jorge exclusief aan uw trouwe website het succesverhaal van Van Jole!
“Elk jaar hebben wij hier in Brazilië verkiezingen voor de nationale tv,” vertelt Melendes de Peiros Gauchos aan uw verslaggever. “Er zijn enkele prijzen te winnen in verschillende categorieën, en elk jaar is de nieuwe categorie veruit het populairst bij de kijkers. Dit jaar was de categorie “Zieligste TV-fragment” de nieuwe categorie, en wij hadden de zware taak een longlist samen te stellen.

“Omdat het de eerste keer was dat we een zielige tv-fragmentenrubriek hadden, konden ook fragmenten uit de historie worden gebruikt. Nou, de tips stroomden binnen, en uiteindelijk hadden we een mooie longlist die compleet was, dachten we. Tot een tipgever kwam met fragmenten waarin ene Francisco van Jole De Wereld Draait Door presenteerde. De hele redactie keek urenlang geboeid en veelal huilend naar de fragmenten. We zagen een zielige man in zijn midlife crisis die het tempo van de show niet aankon, voortdurend naar adem hapte, veel te duidelijk naar de autocue keek, sneue kleding droeg, zijn gasten niet kon bijhouden, steeds de verkeerde vragen stelde, er een grote organisatorische troep van maakte, hakkelde, naar zijn bril zocht die hij niet vond, voortdurend in zijn kaartjes zat te rommelen, een soort Sesamstraatcoupe had en steeds de plank missloeg. Toen we waren uitgekeken en uitgehuild, moesten we een van Francisco’s fragmenten wel aan de longlist toevoegen, dat begrijpt u!

“Al snel werden de lijnen geopend, en na dagen stemmen tellen bleek het fragment van Van Jole maar liefst 94 procent van de stemmen te hebben gekregen, een slordige 200 miljoen stemmen! Een zeehondje dat werd doodgeknuppeld moest het met 3 procent afleggen tegen Van Jole, en over plaats 3, een verdronken meisje in een modderstroom, hebben we het al helemaal niet meer. U begrijpt dat Van Jole in Brazilië niet meer over straat kan zonder door huilende, troostende mensen te worden aangeklampt. Iedereen voelt intens medelijden voor Francisco: vooral moeders willen hem troost en steun bieden. Begrijpelijk natuurlijk, als u de beelden bekijkt. We halen Francisco op van het vliegveld, en reken maar dat hem een mooi driedaags feest te wachten staat!”

HaaiKoe hoopt dat Van Jole de tijd van zijn leven heeft in het verre Brazilië! Veel plezier, Francisco!

Stem of voeg toe aan Uitleg over het gebruik van deze icons : Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

16 Responses to “Francisco van Jole krijgt belangrijke prijs!”


Comments are currently closed.