Boekfragment: Eindeloze limoenkwark

HaaiKoe speurt iedere boekenkast, antiquariaat en verlaten zolderkamer af op zoek naar dat literaire pareltje wat tot op heden voor het grote publiek verborgen is gebleven. De resultaten kunt u vanaf heden vinden in de nieuwe rubriek Boekfragment! Vandaag wordt afgetrapt met de roman Eindeloze limoenkwark van Nuf T. Willems.

‘Met ferme halen draait Kay het treinraam dicht. Hij is de enige in zijn coupé, waardoor het onverminderd luidruchtig blijft in de stoptrein naar Wolfheze. Dit bedoelen ze dus met die spreekwoordelijke druppel op de gloeiende plaat, verzucht Kay, terwijl hij de coupé afspeurt naar een diepgesneden decolleté. Maar helaas, alle vrouwen dragen boerka’s.

Kay had in tijden niet zo verlangd naar een zelfmoordpoging. Ophanging en verdrinking had hij de afgelopen jaren reeds geprobeerd, zonder succes. Dit mislukken moet overigens niet als een verassing worden beschouwd, want Kay faalde op elk aspect, hoe minuscuul ook, van het leven.

Na zijn twee mislukte pogingen zich zelf van het leven te beroven, had Kay besloten zich bij een volgende aandrang tot zelfmoord voor de trein te gooien. Maar dat zou op dit moment wat lastig gaan. Wat een sterk staaltje ironie dacht Kay, terwijl hij naar buiten keek en er over fantaseerde hoe het zou zijn om als koorddanser op elektriciteitskabels te balanceren. Nog geen twee tellen later komt de stoptrein abrupt tot stilstand vanwege een wisselstoring.’

Wilt u de hele roman Eindeloze limoenkwark van Nuf T. Willems verslinden, mail dan naar info@haaikoe.com!

Stem of voeg toe aan Uitleg over het gebruik van deze icons : Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

3 Responses to “Boekfragment: Eindeloze limoenkwark”


Comments are currently closed.