HaaiKoe??

Op een dag werd de futiliteit van het bestaan geopenbaard aan drie personen die met een pen in de hand geboren waren. Als het ware onttrok zich de leegte van hun bestaan uit de diepe krochten van hun zielen die ze zelf kenden als hun onderbewusten. Na zich te hebben laten inwijden in de mysteriën van de Ik wil mijn poeha op een stuk brood-sekte van het Peterselie eiland is er echter niets meer van hen vernomen. Men vermoedde dat ze een vredige dood hadden gevonden in elkanders armen.

Ondertussen begon in een studentenkamertje, ergens in een stad aan de Waal, een kriebelend gevoel in de onderbuiken van een groep schrijvers van een heel ander allooi. Waar eerst nog werd gedacht aan een SOA, bleek na een niet noemenswaardig lange tijd al dat het een roeping betrof. De roeping om een website te beginnen.

Maar wat is het nut ervan om als Nijmeegse student nóg een website op te zetten, naast de reeds bestaande vervuiling van het wereldwijde web uit deze streek? Mensen halen hun nieuws al uit een bestaande, doch saaie hoek. Het antwoord is simpel: er wordt al genoeg gespuid met actualiteit en verwoede pogingen de waarheid in een scherper beeld te brengen, dus waarom zouden wij ons daar ook aan schuldig maken? HaaiKoe doet niet dat waar iedereen zijn tijd mee verspilt, maar bedenkt liever zelf wat te berichten en vooral hoe. Literaire bezinning is het sleutelwoord: je kunt het zo gek niet bedenken, of het verschijnt op HaaiKoe. Haiku’s, gedichten, korte verhalen, open brieven, nieuwsbeschouwingen, fotoreportages, polemieken, interviews en de hele reutemeteut. Eigenlijk gaat het er dus vooral om hoe gek wij het wel niet kunnen bedenken.

We rest our case
,


HaaiKoe

Stem of voeg toe aan Uitleg over het gebruik van deze icons : Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck